Tjenester
Team
Innsikt
Podcast
KONTAKT OSS
Meny
Lukk

Tjenester

Team

Innsikt

Podcast

KONTAKT OSS

Norges fremste rådgivere med unik erfaring fra politikk og næringsliv

Mette Fossum

Daglig leder og seniorrådgiver
+47 950 60 052
LinkedIn

Mette Fossum har over 15 års ledererfaring innen journalistikk, kommunikasjon, offentlig forvaltning, næringsliv, myndighetskontakt og bærekraftsarbeid (ESG). Mette er utdannet journalist og cand.mag. I tillegg har hun fagene endringsledelse, prestasjonscoaching og lederutdanning fra Harvard Business School. Av medieerfaring har Mette vært i TV2s politiske avdeling. Hun var også flere år i TVNorge både som prosjektleder og programleder. Fra 2006 til 2011 var Mette kommunikasjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet. Hun var deretter kommunikasjonsdirektør i Norges Bank. I 2013 startet hun i REMA 1000 som direktør for kommunikasjon, samfunnskontakt og samfunnsansvar. De to siste årene har hun, som Chief ESG Officer i REITAN Handel, jobbet med en bærekraftsstrategi og rapporteringsstruktur på tvers av REITANs fire selskaper i syv land.

Ingrid Aasaaren

Partner og seniorrådgiver
+47 482 05 210
LinkedIn

Ingrid har bred erfaring med å rådgi selskaper om hvordan bærekraftstiltak kan implementeres og rapporteres. Hun vet hvordan ambisjoner og fremgang kan og bør kommuniseres. Som tidligere ansatt i miljøforvaltningen og Miljøstiftelsen Zero har Ingrid fulgt klimadebatten særdeles tett i over ti år. Hun har omfattende erfaring fra prosesser og prosjekter relatert til stadig endrede rammevilkår. Ingrid har tidligere jobbet i Klima- og miljødepartementet, Miljøstiftelsen ZERO og ved den norske ambassaden i Bangladesh. Hun har en mastergrad i miljøøkonomi og klimaendringer fra London School of Economics (LSE).

Helena Mellison

Seniorrådgiver
+47 480 61 027
LinkedIn

Helena har god innsikt i reguleringen av kraftsektoren og en solid forståelse av det regulatoriske rammeverket for det norske og europeiske kraftmarkedet. De siste 12 årene har hun jobbet i Norges vassdrags- og energidirektorat og kommer sist fra jobben som seksjonsleder for marked og systemdrift i Reguleringsmyndigheten for energi i NVE. Gjennom det arbeidet har hun hatt ansvar for å utvikle regulering for å sikre et klimavennlig, sikkert og effektivt kraftsystem. Helena har derfor god forståelse for rammebetingelsene for kraftsektoren og kompleksiteten i problemstillingene ved omstilling av kraftsektoren og tilrettelegging for fornybar energi. Før arbeidet i Reguleringsmyndigheten for energi i NVE arbeidet hun flere år i ulike departement og direktorat og har til sammen 20 års erfaring fra offentlig forvaltning. Helena er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen.

Christopher Sjuve

Seniorrådgiver
+47 995 66 065
LinkedIn

Christopher Sjuve har vært journalist i Dagbladet og VG og har solid erfaring som programleder i NRK-TV og TV2. Christopher har også skrevet flere bøker om mat og har ukentlige innslag på NRK Radio hvor han formidler mat- og mathistorie. Christopher er utdannet historiker. Som journalist har han skrevet om en lang rekke emner, men har alltid viet stor oppmerksomhet til mat og bærekraft. Gjennom sitt virke har han tilegnet seg bred oversikt over problemstillinger knyttet til matfeltet. Han har kompetanse på nasjonal og internasjonal matproduksjon på land og til havs, samt transport, energibruk, sosiale utfordringer og annet som omhandler bærekraftige matsystemer. Christopher er involvert i mange prosjekter, men har hovedfokus på klimarisiko, taksonomi og vesentlighetsanalyse.

Kaia Andresen

Seniorrådgiver og assosiert partner
LinkedIn

Kaia Andresen har mange års erfaring fra bærekraftsarbeid i kommersiell virksomhet. Hun har ledet arbeidet med samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000, herunder bærekraftstrategi, rapportering, kommunikasjon og myndighetskontakt. Hun har også jobbet mange år med markedsføring og kommunikasjon, og har en bachelor i markedskommunikasjon fra Handelshøyskolen BI. Hun har et masterkurs i grønn vekst og konkurransekraft og en sertifisering i GRI- rapportering. Kaia brenner for å gjøre bærekraft til en sentral del av virksomheters forretningsstrategi, og mener bærekraft gjør størst endring når vi evner å gjøre det kommersielt.

Elise Hein Bæra

Trainee
+47 48129210
LinkedIn

Elise er trainee i Sustainability. Hun har erfaring fra ulike praktikantstillinger og verv med blant annet veiledning av virksomheter i San Fransisco, politiske analyser, internasjonal rett, klimarisiko og har nøye fulgt nasjonal og internasjonal klimapolitikk i flere år. I Sustainability bistår Elise med blant annet analyse, bærekraftsrapportering og etterlevelse av lovkrav. Elise har en MsC i statsvitenskap, med en spesialisering innenfor internasjonale relasjoner og konflikthåndtering fra Universitetet i København, og en B.Sc fra Universitetet i Tromsø og University of California, Berkeley.

Karriere
Vi søker spesialister på ulike rapporteringsstandarder, EUs taksonomi og rådgivere med erfaring fra bærekraftledelse og virksomhetsstyring. Bli med oss på reisen.
Send en søknad
VÅRE KONTORER
Sustainability AS
Haakon VII's Gate 10
0161 Oslo
SOSIALE MEDIER
LinkedIn
Sustainability icon green